Matilda Lundberg - Exchange student USA 14/15

Slow down, take a breath and relax

Publicerad 2014-08-29 07:43:11 i USA,

Hello mina vänner! Jag är ledsen att jag inte uppdaterat er om vad som hänt den senaste veckan, anledningen till detta är att jag helt enkelt inte haft speciellt många minuter för mig själv. Det är svårt att få en ensam stund i detta hus, men jag har egentligen inte så mycket emot det! 
I måndags hade jag min första skoldag, det var ingen bra dag, vi fick först sitta och vänta på scheman och registrering osv i ca 4 h, jag fick mitt schema precis innan lunch så jag gick runt för att se mig omkring sen satte jag mig bakom ett hus med min nektarin haha, kände mig så patetisk, det har jag förövrigt gjort hela veckan, men det blir bättre för varje dag som går.

I måndags kom även lilla Axl till världen. Därför har det varit extra hektiskt här i veckan. Vi har åkt direkt från skolan till "the gym" där vi spenderat eftermiddagen, vi har alltså varit borta från hemmet från ca 7.15 till 21.30 varje dag. Jag har varit extremt trött och somnat varje dag på cheer mattan.. 

Jag har förövrigt haft lite svårt att hitta vänner här, har varit extremt blyg och hållit mig till mig själv. Jag har i alla fall pratat lite men några tjejer. Och de har i sin tur presenterat mig för några av deras vänner, vet inte om det är några jag kommer spendera resten av året med men vi får se, de är trevliga i alla fall. Det är svårt att hitta folk att umgås med på lunchen eftersom alla seniors har "off campus pass" så de får lämna skolans område under lunchen och jag har inte fått mitt än. Men får det nog imorgon!
Helgen kommer spenderas på en truck show, det blir något nytt och spännande. Det är en fundraiser tror jag så vi ska jobba där om jag förstått det rätt, sen på måndag är det laborday så då vi lediga.

Så för att avsluta detta långa osammanhängande inlägg så vill jag säga att jag har det bra här borta men börjar sakna en del där hemma!En massa random bilder från de senaste dagarna.

We will run away to another galaxy

Publicerad 2014-08-21 01:03:56 i USA,

Nu är alla fyra utbytesstudenter här och imorgon börjar skolan för de två som ska bo hos mormor och morfar. Jag har fortfarande några lovdagar kvar men ärligt talat så längtar jag tills måndag då skolan börjar. Alla dagar här har sett ganska lika ut, vi har gjort massa olika saker men vi har varit ute på vägarna hela dagarna lyssnat på rude ca 10 ggr/dag (hatar låten) och sedan haft Cheer eller legat på rummet och pratat på kvällarna.

På tal om cheerleading så har jag nu officiellt bestämt mig för att träna med ICE allstars under de kommande månaderna. Har min andra träning ikväll.

Har förövrigt gjort av med mycket mer pengar än jag tänkte mig, vilket känns lite halvers.. Särskilt när det gått ca 1 vecka lol.

Just nu känner jag inte för att uppdatera varken Twitter, instagram eller bloggen, vet ej varför, känner mig bara allmänt okreativ och tråkig. Beror kanske på att allt är så nytt och det är mycket att ta in. Det hela kanske blir bättre när jag börjar skolan och får lite rutiner.
Vi får se hur det blir helt enkelt.

Hoppas första dagen/dagarna i skolan gått bra för alla där hemma.
Hörs senare!


PS. Har nytt amerikanskt nummer, så alla nära och kära som läser detta kan höra av sig på annat sätt ifall ni känner att ni behöver det.

Dancing in the dark, in the pale moonlight

Publicerad 2014-08-16 10:30:45 i USA,

Förlåt mig för att jag inte uppdaterat er om vad som händer. De senaste dagarna har varit hektiska och när jag väl haft tid att blogga har jag varit alldeles för trött. New York var overkligt bra och jag har filmat massa små snuttar från första dagen som jag ska försöka sätta ihop när jag har tid. Ska skriva mer om New York när jag har mer tid och känner för det. 

Resan från New York till Fresno gick åt helvete, jag skulle mellanlanda i Phoenix och skulle då ha en timme till Fresno flyget gick. Men eftersom Phoenix flyget var försenat så missade jag flyget till Fresno, fick en ny biljett till dagen efter och någon rabattkupong på hotell men eftersom att jag är under 18 så får jag inte bo själv på hotell så skulle fått sova själv på flygplatsen. Min värdmamma ringde och skällde på flygbolaget från Fresnos flygplats (där de förövningar väntade på mig i 4timmar!!) medan jag var på dem i Phoenix så tillslut löste det sig och jag fick en plats på ett plan som gick senare samma kväll. 

Nu har jag varit här i Fresno/Clovis i 2 dagar och jag älskar det, det är inte som jag tänkte mig, det är mycket bättre. Jag och den norska tjejen som ska bo hos min värdmormor har fått följa med på alla möjliga ärenden så vi har varit på vift hela dagarna, idag var vi och shoppade sen åkte vi på "poolparty". 

Imorgon väntar kanske lite mer shopping sen ska vi fira min värdpappa som fyller år. Hoppas ni alla har det bra i Sverige. 

PS. Idag är det exakt en vecka sedan jag påbörjade denna resa. Känns som en månad sedan.
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela