Matilda Lundberg - Exchange student USA 14/15

Desperat efter hjälp

Publicerad 2014-06-21 20:31:54 i Innan USA,

Som ni kanske sett är det en ny design här på bloggen, om ni inte ser tryck F5. Jag kände att allt blått och rött blev för mycket. Är helt ok nöjd men har fortfarande problem med inlägg/kommentarssidan så om någon vänlig själ som är bra på allt det här med koder osv vill hjälpa så får ni gärna höra av er!

Visum

Publicerad 2014-06-21 18:02:00 i Innan USA,

Detta är bilder som blev en aning oseriösa (lite mesiga, men jag kände inte för att dela med mig av mina allra fulaste vinklar) under fotograferingen till Visum. Istället för att betala 300 kr hos en fotograf så tog jag budget alternativet och gjorde en fotostudio i vardagsrummet vilket gick alldeles utmärkt!
Nedan är bilden som blev den slutgiltiga. Inte den snyggaste bilden jag sett på mig själv men den funkar.
 
Hola amigos!
Jag fick hem visumunderlaget i torsdags så de tre senaste dagarna har spenderats på abassadens hemsida med anökningarna i högsta hugg. Idag blev jag klar och är nu väldigt lättad. Har hört av andra att Visumansökan är PAIN men själv tyckte jag inte att det var så hemskt faktiskt. Hade inga större problem med ansökningarna men det tog mycket tid! Så nu är intervjun bokad och jag kommer befinna mig i Stockholm på ambassaden måndag den 7 juli.
 
Ett Visum kanske de flesta av er vet vad det är, om inte så handlar det om att man ska bli godkänd till att vistas/jobba/plugga en längre tid utomlands (behövs ej i alla land tror jag). Man ansöker om visum mest för landets säkerhet och kontrolls skull, därav är det mycket konstiga frågor. Det var exempelvis en fråga som löd något i stil med "kommer du att engegera dig i terrorism under din vistelse?". Visst är det bra att de vill se till så att terrorister ej kommer in i landet men det är en fråga som de flesta troligtvis svarar nej på även om det är ens intentioner.
 
Jag har även fått min flygbiljett New York - Fresno och fått veta att jag kommer lämna Umeå en dag tidigare än tänkt, detta pga resa från Umeå ej gick ihop med flyget till New York. Explorius löser dock det genom att ge mig en gratis övernattning i Stockholm, vilket jag inte har något emot överhuvudtaget. Det innebär alltså att jag åker från Umeå den 8:onde augusti istället för 9:onde och att jag påbörjar resan mot drömmen om mindre än 50 dagar!!!
 

goodbye my friend

Publicerad 2014-06-09 00:29:00 i Innan USA,

 
 
Lolololol, skrattar åt rubriken.. Men jag har dålig fantasi och en tendens till att överdriva helt enkelt.
 
Okej, så det var ett tag sedan nu!
Anledningarna är väl att det inte hänt så mycket alls på utbytesfronten, haft några sista ryck i skolan och varit på cheerleading tävling osv. Det enda som hänt när det gäller USA är väl att jag fått hem ännu ett häfte från ICES på ca 40 sidor (ren gissning) och att jag pratat en del med Kaile (värdsyster). Snart 60 dagar kvar tills jag lämnar svensk mark och jag har äntligen hittat en tjej som åker samma datum som mig vilket känns jättebra! 
 
Anledningen till varför jag ens skriver detta inlägg —som för övrigt känns otroligt ointressant— är för att jag kände mig tvungen att skriva ett sista inlägg innan jag lämnar in min älskade dator till skolan. Ja, imorgon ska den lämnas in. Känner mig en aning överdramatisk men grejen är att jag blivit så bortskämd, en Mac dator med photoshop, illustrator osv. är så överlägset! 
 
Vi får se hur det blir med bloggningen fram tills jag köpt en ny dator, den kan ju typ inte bli sämre än tidigare så vi hörs förhoppningsvis inom snar framtid.
 
 
PS. Imorgon får jag sommarlov och spenderar sista dagen på ca 1½ år i en svensk skola. Lär bli celebration by myself utan el amor.
 
 
Edit: Kom på att jag även kontaktat min LC (Local coordinator) nu så det är väl ett steg närmare, i guess?! 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela