Matilda Lundberg - Exchange student USA 14/15

So I'm lonely but not alone, like everyone else

Publicerad 2014-10-20 00:01:57 i USA,

Ojojoj är allt jag kan säga efter denna helg. Är helt slutkörd efter tre dygn med sammanlagt ca 10h sömn.. 
Det startade med 4h sömn torsdag till fredag pga lärarna vill döda mig genom att ge mig mer läxor än jag kan hantera. Sen spenderades självklart dagen i skolan, hos Sydney och på student läktaren för Clovis North fotboll. Fotbollen var ganska tråkig och jag var nära på att somna där i mitten när någon blev skadad. Kom inte i säng förrän 3 av olika anledningar (bland annat, ett sjukt skämt made by Jenn, Jared och April, de tände smällare utanför vårt fönster, när jag var den enda som var vaken/vaknade gick det lite överstyr och de tog in smällarna till vårt rum..).
Vaknade vid 6 am för att åka mot six flags där vi spenderade hela dagen/natten. Jag hade jätteroligt trots att jag kände mig som en zombie större delar av dagen. Vi lämnade six flags 2 am och anlände hem igen vid 5 am.

Idag har jag hunnit facetimea med familjen, städat bakgården och sett lite tv. Och jag kommer nog inte göra mycket mer fram tills det är dags att sova igen.
Nothing but selfies was taken at sixflags

Cheerleading

Publicerad 2014-10-15 06:24:54 i Q/A, USA,


Okej så jag fick denna fråga för 13 dagar sedan hehe, förlåt Filippa. Men bättre att svara sent än aldrig hoppad jag! Så cheerleadingen i USA är annorlunda men jag tror att det beror jätte mycket på vilken förening man kommer från i Sverige och vilken förening man börjar i i USA. Min förening eller mitt gym heter ICE Allstars. Jag tror att det är ett ganska litet gym i jämförelse med andra. Men först och främst så har de ju tryouts i april/maj och tränar sen hela sommaren med ca 2 veckors uppehåll, till skillnad från Sverige där åtminstone min förening har ca tre månaders uppehåll. Eftersom att de startar säsongen tidigare så startar även tävlingarna tidigare plus att det är så mycket större här så har det mycket fler tävlingar. Det jag har upplevt men som jag också tror beror på gym är att det är mycket mer styrka och konditions träning här och de tror mer på att straffa och skrika på barnen än vad de i Sverige gör. Här är jag Level 1 eftersom jag inte har min back walkover eller gymnastiken som  behövs. Sen är lag systemet annorlunda, de går mer på skills än på ålder. Så många i mitt senior 1 lag är 10/12 år. Sist men inte minst så är priset en stor skillnad. Det är ca 4 gånger dyrare här än i Sverige. Det känns mest bara som att cheerleadingen här är mer proffesionellt inriktad och även mycket större. 

And what would humans be without love? 
RARE, said Death.

Publicerad 2014-10-15 05:11:14 i USA,Fredagskvällen den 3 oktober spenderades på Hobb's Grove vilket är lite av ett spökhus men med mer än en "attraktion". De har tre olika turer man kan gå/åka, hayride, haunted forest och haunted house. Jag var så inställd på att allt var overkligt så jag blev inte skrämd många gånger då jag på något sätt var beredd varje gång någon hoppade fram. Gick också först i gruppen så de hoppade inte fram förrän efter jag passerat dem. Det var i alla fall jätte roligt! Huset var det läskigaste enligt mig.
På lördagen var det bröllop för en kusin till min värdmamma, det var jätte roligt att träffa släktingar och vi dansade en hel del vilket också var roligt, fick lära mig en mexikansk pardans, jag var kass men efter ett år här lär jag ju vara en Gud haha. Söndagen spenderades också med släkten här borta.

Förra veckan var det homecomming week och olika teman varje dag, eftersom att jag är i yearbook var jag tvungen att gå runt och fota alla som klätt ut sig osv. Det var kul men jag önskar att jag själv hade varit mer engagerad och gått all in.I fredags var det dags för homecomming, det var en utav de bättre kvällarna här! Vi visade upp vår skit, och tävlade mot juniors, sophmores och freshmans, tråkigt nog vann juniors.. De kan ha varit bättre men de hade kopierat hela skiten från Grease som var deras musikal, medan vi seniors hade rock of Ages och faktiskt gjorde vår egna grej av den.
Besvikna var vi.. Men killarna spelade riktigt bra och vann med 32-0 om jag inte minns fel. Tog tråkigt nog inget annat än selfies..På lördagen åkte jag runt i min fina pyjamas hela dagen fram tills jag hade träning (hann inte byta om eller fixa mig överhuvudtaget den morgonen pga försov mig). Efter träningen stressade vi hem för att låta mig duscha sen åkte vi direkt för att möta upp sadies gruppen som skulle ta bilder innan. Sadies var roligt, jag är väldigt glad att jag åkte med gruppen, det hade varit väldigt awkward är allt jag kan säga. Den svartvita bilden ovan är den enda bild jag tog under hela kvällen.


Sist men något av det roligaste var i söndags då hela familjen -Jenn och grandpa +Derek åkte till Fresno fair. Vi åkte karuseller, åt mängder av onyttiga saker ex. Friterade oreos... Vann gosedjur och hade det allmänt trevligt! 

Okej, jag erkänner, jag är värdelös på att ta tag i det här med bloggandet önskar att jag kunde säga att det kommer bli bättre men jag vill inte lova något som jag troligtvis inte kommer hålla. 

Har det i alla fall riktigt bra här borta för tillfället, senaste veckan har varit stressam men väldigt rolig! Jag har gjort allt ifrån tränat inför senior skit uppträdande, dansat för fullt at sadie's, besökt Fresno fair till läxor m.m. Allt är nu bortgjort och på ett sätt känns det väldigt skönt att ha det bortgjort medan det samtidigt är tråkigt att inte kunna se fram emot det längre. 

Mentalt mår jag väldigt bra förutom att jag är trött dygnet runt. Jag äter bättre och bättre men kan verkligen se på lill magen att den växer trots att jag tränar varje vardag, vilket är mindre roligt. 

Förövrigt så försökte jag klippa ihop filmerna från New York eftersom jag pratat om det sen jag lämnade den underbara staden men insåg att det inte fungerade att ladda över filmerna till ipaden så det kommer bli svårt.. 

Avslutar med att säga grattis till världens bästa moster som fyller år idag!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela